lördag 21 april 2012

Våren...

Det är många som är ivriga att få klippa gräset första gången på våren men enligt många "experter" ska gräset inte klippas för tidigt eftersom man då låter ogräs och mossa ta över. En bra riktlinje är nog att åtminstone vänta tills första maj. Man ska därtill se till att inte klippa för mycket utan endast toppa gräset.

Vi ska snart börja med vårt garag och grunden är utstakad. Ett annat projekt som vi gärna vill hinna med i år att sätta buskar runt tomten. Man kan ju välja mellan att sätta dem på våren eller på hösten men om vi har tur hinner vi sätta dem nu på våren. Vi ska också försöka hinna färdigt med insynsskyddet till altanen men vi måste emellertid vänta tills man kan gå på gräsmattan vilket kommer att ta ett tag till.

Våra båda äppelträd har fått en massa knoppar trots att rådjuren varit och ätit på barken. Som tur var så åt de inte helt rent runt om och det ser ut som om de kommer att överleva. Nu har vi i alla fall satt upp hönsnät. Även de bägge vinbärsbuskarna har fått gröna blad och vad det gäller klarbärsträdet väntar vi bara på att knopparna ska slå ut. Vi har i år köpt lite växter som vi valt att plantera i kruka eftersom fördelarna med detta är många i förhållande till att plantera dem direkt i marken, bland annat att man kan förflytta dem. Det blev ett prydnadskörsbärsträd och två vita rosbuskar (fairy) som är lite hängade och kommer passa utmärkt till en mörkblå lobelia.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar