torsdag 19 augusti 2010

GODKÄNT

Nu är huset godkänt i besiktningsprotokollet så det är bara till att ta fram städgrejerna och städa för glatta livet. För det finns ju lite att städa om man säger så. Golven i allrummet, vardagsrummet och de två barnrummen är fortfarande täckta med papper. Ett av barnrummen kommer vi nog att använda för förvaring tills dess att vi bygger garage. Vi letar fortfarande ritning till garage så är det någon som har en ritning på ett ca 40 kvadratmeter stort garage med förråd är det bara att höra av sig.

El nästan överallt

Igår kopplade man in elen i huset så nu fungerar den med undantag för badrumsbelysningen i den stora toaletten. När man bygger hus och köper en hel del saker till huset är det nästan alltid något som krånglar. Igår fick vi ett samtal från rörmokaren som berättade att takduschen från Svedbergs inte passade med FM Mattssons duschblandare, då den senare har utlopp uppåt.

Det vore i och för sig en ganska stor fördel om man på Svedbergs sida hade skrivit att denna dusch kan endast kopplas med blandare som har utlopp nedåt. Man kan få den med utlopp uppåt men då måste man köpa den i ett paket med deras blandare, blandaren kan man tydligen inte heller köpa i efterhand. En väldigt dum konstruktion tycker jag för då måste man om blandare går sönder köpa  till anslutningsslang till en blandare med utlopp nedåt. Det är i alla fall inte så konstigt att vi inte visste detta eftersom även personalen på Bauhaus var okunniga om detta.

Just nu är det packande av flyttkartonger som gäller. Vi har lite mer än en vecka på oss innan vi måste ha utrymmt lägenheten. Packning varvas av "instruktionsboks läsning". Eftersom alla elektriska saker i huset är nya så finns det en hel del att läsa.