lördag 20 mars 2010

Innedörrar


Innedörrar från Dorria i stil 374. Lite i samma stil som köksluckorna med så kallad "spegel", lite svårare att rengöra men det får man ta.

Braskamin


Contura 550 (svart) med fläkt, vedfack och svart sockelplåt. Rören kommer emellertid att synas då väggarna är för tunna för att bygga in dessa. Den kommer att sitta ungefär en meter från platt tv:n så att den inte blir alldeles för varm då vi eldar. Braskaminen sprider i och med sina "sidofönster" ljus åt alla håll. Jag hade velat haft en vridplatta men då går det inte att koppla in tilluft utifrån.
 

Golv

Det blir Tarkett (13 mm Ek, ultralock) trägolv i alla rum förutom toaletterna, entrén och tvättstugan. Vi funderade först på om vi skulle lägga klinkers i köket men kom fram till att detta både skulle bli hårt att gå på samt lättare att slå sönder porslin i .

Dörrar




Den övre dörren kommer vara vid ingången ifrån tvättstugan medan den undre kommer att vara i husets "huvudentre". Båda dörrarna är vita. Dörrarna kommer från BorDörren. Vid huvudingången ville vi ha en dörr som släppte in ljus men ändå inte med för mycket glas.

Frånlufts- & jordvärmepump


IVT 695 TWIN med 200 meter extra jordvärmeslang på grund av ändring i Boverkets regler i och med årskiftet. Den kombinerar frånluftsvärme med jordvärme samtidigt som luften inomhus byts ut varannan timme.

Takpannor


Monier jonåkerpanna Protector i svart. Vi valde svart då vi tycker att det passar bäst till grått, som vi tänkt måla huset i.

Köksfläkt


Thermex Design-Line 7003 60 cm vägghängd med inbyggd motor. Kapaciteten är 430 kubikmeter/timme , har fyra hastigheter och en ljudnivå på 56 dB.

Tvättmaskin


Valet av tvättmaskin föll på en WAS28362. Tvättmaskinen har tvätteffekt A men 30% lägre energianvändning än gränsvärdet. Rymmer åtta kilo, centrifugeringsvarvtal 1400-400, Eco-silence och barnspärr mm. Beräknad energiförbrukning och vattenförbrukning per år är 206 kWh och 11 200 liter.

Kyl & Frys


Husqvarna kyl QR 2619 med kolsyrat vatten och frys QT 3549 med "isbitar i dörren". Det skiljde inte så mycket i pris för att få kolsyrat vatten och isbitar, så vi tyckte att det var en lyx vi kunde unna oss. Vi valde rostfria vitvaror då vi tycker att det är allra snyggast men det kan med rätt köksinredning även vara ganska tufft med svarta vitvaror.

Ugn & micro


Husqvarna inbyggnadsugn QCE 7318 FX samt inbyggnadsmicro QN 4041 FX. Vi valde en inbyggnadsugn då detta snyggast. Den är utrustad med varmluft, matlagningstermometer, timer, pizzaläge samt har en katalytisk emalj som bryter ner fett och os.

HTH kök


Diskbänk IFÖ Concert C24P-1135. Inte för stor och inte för liten för att kunna användas.


Bänkskiva Stav Wengé 524, fyra cm tjock med aluminium kant. Efter mycket velande blev det denna bänkskiva. Jag hade helst velat ha en granitskiva men alla val man gör i ett hus är en ständig balansgång mellan vad man vill ha och vad man anser sig kunna betala. Vi valde denna skiva så att det skulle ge ett varmare intryck i köket mot den vita inredningen. Aluminiumkanten gör att skivan håller bättre samtidigt som det ger ett mer gediget intyck. 



Handtag 22,4 cm vilket passar bra då vi valt till att ha skåp med fullhöjd. Eftersom vi har ryggåstak kan man utnyttja den extra ytan som finns på höjden.


HTH kökslucka vit kvadraten. Vi hade från början valt samma lucka fast i ek men ångrade oss, då vitt är mer tidlöst, ger en större kontrast mot ekparketten såväl som ett mycket ljusare kök. Köket ser emellertid inte ut som på bilden ovan utan enligt ritningen nedan. Vi ville haft ett vinhylla men den som HTH erbjuder är inte så fin, då den är för bred. Vi valde till att ha en sockellåda under den inbyggda ugnen, perfekt att förvara bakplåtar i. Vi kommer vid ett senare tillfälle att köpa till en köksö på hjul som kommer att specialanpassas efter våra önskemål. Köket kommer preliminärt att levereras vecka 16.



Köksritning med inredning och vitvaror inritade. Det ska bli spännande att se hur alla valen vi gjort kommer att se ut tillsammans.